Elképzelted már álmaid nyaralóját Tenerifén?

Velünk ez az álmod is valóra válhat!

ELADÓ INGATLANOK TENERIFÉN A KANÁRI-SZIGETEKEN

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobbika, egyben gyöngyszeme

Miért éppen a Kanári-szigetek?

4 ok, amiért Tenerife remek választás, ha ingatlanbefektetésben vagy akár második otthonban gondolkodsz

Fantasztikus klíma, elbűvölő környezet

Nem véletlenül hívják Tenerifét az „örök tavasz szigetének”. Az időjárás állandó, az éves átlaghőmérséklet 26 fok. A Kanári-szigetek minden egyes szigete más, valamennyin változatos és gyönyörű tájegységek találhatóak a síkságoktól a magas hegyekig, a tengerparton pedig homokos és sziklás strandok várják a fürdőzni vágyókat.

Kiváló közbiztonság, európai szintű infrastruktúra

Jelenleg a Kanári-szigetek Európa talán legbiztonságosabb része. A közbiztonság kiváló, a köznapi bűncselekmények száma is elenyésző, a rendőrség pedig kiemelt figyelmet fordít a turistaövezetekre. Remek úthálózat, vezetékes víz-, csatorna-, elektromos- és telefonhálózat van kiépítve, szélessávú internet és európai színvonalú közegészségügy.

Könnyű megközelíthetőség

Repülővel csak néhány óra a távolság és Budapestről, de akár Bécsből is több közvetlen repülőjárat található. A Tenerife repülőút hossza átlagosan 5.5-7 óra között.

Értékálló befektetés

Páratlan adottságainak köszönhetően a Kanári-szigeteken az ingatlanbefektetés nem csak őrzi az értékét, hanem hasznot is generál.

Szeretnél többet megtudni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

   

Peszlegné Gál Ildikó
ügyvezető
06-70-209-2650
info@ridom.hu

Legfrissebb eladó ingatlanok Tenerife

Jól képzett, évek, évtizedek óta kiváló helyismerettel és remek kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, mely garancia a minőségi kiszolgálásra

Tenerife ingatlanvétel: Mit kell tudni róla?

Spanyolországban, az otthon is megszokott módon, az ingatlan adás-vételhez közjegyzői közreműködés szükséges. A közjegyző (Notario) egy független, jogi végzettségű szakember, aki az adásvétel során a vevő és az eladó jogos érdekeit egyaránt védi. Ellenőrzi, hogy a tulajdonjog átruházásának van-e jogi akadálya, ha pedig nincs, akkor részt vesz az adás-vétel törvényes keretek között történő lebonyolításában, és a szükséges adminisztratív teendők ellátásában.

A közjegyző előtt tehát alapesetben egyszerre jelenik meg a vevő és az eladó. A jognyilatkozatok megtétele előtt a Notario ellenőrzi, hogy az ingatlan valóban az eladó tulajdonát képezi, per- és tehermentes, tehát a tulajdonjog átruházásnak jogi akadályai nincsenek. A vevőtől a vételárat, míg az eladótól az ingatlan birtokbavételéhez szükséges dolgokat (pl.: kulcsok, stb.) szerzi be, illetve ellenőrzi az ingatlan birtokba vételezhetőségét.

A közjegyző jár el a tulajdoni lappal (Escritura) kapcsolatos ügyintézésben, tehát az ő dolga, és kötelessége az új tulajdonos regisztrálása az ingatlan nyilvántartásban. Fontos tudni, hogy a közjegyző jogilag tekinti át az ügyletet, az ingatlan egyéb paramétereit nem vizsgálja, ez nem feladata. Ugyancsak fontos dolog, hogy az esetleg illegálisan épített, főleg bővített ingatlanok esetén nem vizsgálja a teljes építmény legalitását, ha az tulajdoni lappal rendelkezik. Ugyancsak a közjegyző felel az illetékek és/vagy adók rendes megfizetéséért, tehát ezek a költségek a közjegyzői eljárás során merülnek fel.

Az ingatlan tulajdonjogának sikeres átruházásáról értesíteni kell az adóhatóságot, az Escritura-t be kell nyújtani a földhivatalhoz, valamint a szükséges költségeket rendezni kell. Ezek a költségek az ingatlan vételárának, hozzávetőlegesen 10%-át tehetik ki. Ha esetleg az eljárás során túlfizetés keletkezik, a véglegesített tulajdoni lap kibocsátása után ez visszatérítésre kerül.

Álomból valóság Tenerife Kanári-szigetek

PARTNERÜNK