Adatvédelmi tájékoztató

Amikor interneten böngészünk, fontos hogy személyes adatainkat a weboldal üzemeltetője a tőle elvárható legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel a hatályos törvényeknek megfelelően kezelje.

Amikor az érdeklődők meglátogatják weblapunkat, személyes adatok kezelésére, feldolgozására és felhasználására kerülhet sor. Ezzel az adatvédelmi tájékoztatóval is szeretnénk hangsúlyozni, hogy az Ön adatait biztonságosan és megbízhatóan kezeljük. Azért, hogy mindenki számára nyomon követhető és érthető legyen az adatkezelés folyamata, összeszedtük azokat a folyamatokat, amelyek során látogatóink adatai kezelésre kerülnek.

A weblap üzemeltetőjét – továbbiakban adatkezelőt – minden esetben a 2011. évi CXII. az információs önrendelkezés jogról és az információszabadságról (továbbiakban Info tv.) szigorú előírásai kötelezi.

Adatkezelés:
A ridom.hu weboldal adatfeldolgozója minden esetben az Operidom Kft. (1215 Budapest,.Deák Ferenc u. 2., adószám: 14185904-1-43)
Amikor Ön ajánlatot kér tőlünk vagy a kapcsolatnál üzenetet hagy, feltétlenül szükséges, hogy megadja számunkra személyes adatait: név, telefonszám, e-mail cím, egyéb információk, hogy a kérdésére a lehető leggyorsabban és egyszerűbben tudjunk Önnek választ adni. Adatait maximum a kapcsolatfelvételtől számított 5 évig őrizzük meg, és tároljuk.

A kért személyes adatait az Önnel való kapcsolat felvételhez szükségesek.

Weboldalunk meglátogatása:

Amikor Ön megnyitotta a www.ridom.hu weboldalt, technikai okokból naplófájlokban tároljuk a csatlakozott számítógép IP-címét, a hivatkozási helyet (azt a weboldalt, ahonnan Ön ellátogat hozzánk), weboldalunk látogatási ideje és időtartama, böngészőjének típusa és beállításai illetve operációs rendszerét.

Weboldalainkon un. sütiket használunk. A sütik (angolul: cookies) olyan szövegfájlok, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy maximális kényelmet nyújtsunk Önnek, amikor meglátogatja a weblapunkat. A cookie egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el böngészőjébe. Segítségével a webhely megjegyzi a látogatásával kapcsolatos információkat, például az Ön által használt nyelvet és egyéb beállításokat. Ezáltal gördülékenyebbé válhat a következő látogatás, és könnyebb lesz a webhely használata. A cookie-k fontos szerepet játszanak. Nélkülük az internet használata sokkal nehézkesebb lenne.

Ezek a sütik csak ideiglenesen tárolódnak a számítógépén, és csak akkor kerülnek át a szerverünkre, amikor Ön meglátogatja honlapunkat. Főleg egyszeri tevékenységre szolgáló sütiket alkalmazunk, amelyek nem az Ön merevlemezén tárolódnak és nyomban kitörlődnek, amikor a böngészőjét bezárja vagy ha meghatározott ideig semmit nem csinál a honlapon. Többféle célra használjuk fel a cookie-kat. Használatukkal például megjegyezzük a biztonságos keresésre vonatkozó beállításait, hogy ezáltal releváns hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek, számláljuk, hogy hány látogató érkezett az adott oldalra, megkönnyítjük a szolgáltatásainkra való regisztrációt, és megvédjük az adatait. 

Tájékoztatjuk, hogy a www.ridom.hu funkció csak korlátozottan érvényesülnek, vagy el sem érhetőek, ha Ön a sütik használatát letiltja.

Harmadik személy részére nem történik adat továbbítás.


Önnek joga van a nálunk kezelt személyes adataira vonatkozó tájékoztatás kéréséhez, azok módosításához, törléséhez és zároltatásához. Azon adatok esetében, amelyeket jogi, törvényi vagy szerződésbeli kötelezettségből kell tárolnunk a kereskedelmi nyilvántartás megőrzéséhez, törlés helyett zárolásra kerülnek, így megakadályozzuk azok más célra való felhasználását. Ezen igényét az alábbi e-mail címen tehet meg: info@ridom.hu 


Tájékoztatjuk, hogy adatait a törlési vagy zárolási igényének megküldését követő legkésőbb 3. munkanapon töröljük illetve zároljuk. Tájékoztatjuk, hogy a társaság honlapját és teljes, adatkezeléssel, adatvédelemmel kapcsolatos működését a GDPR hatálya alá helyezte. Társaságunk által alkalmazott GDPR adatvédelmi rendszer szabályzata és mellékletei társaságunk székhelyén elérhetők. Személyes adatok gyűjtése, tárolása, esetleges továbbítása, kizárólag a GDPR-nek megfelelő jogalappal, céllal, és a szabályzatban meghatározott ideig lehetségesek. A honlap a szabályzatával összhangban a kényelmesebb böngészés érdekében sütiket (cookie) használhat. Böngészőjének beállításainál letilthatja a cookie-k használatát, azonban az ebből eredő pontatlan felhasználói élményből eredő hibákért Társaságunk kizárja felelősségét.

Budapest, 2019.03.26.