Lakást szeretne vásárolni és az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelt szeretné megtalálni?

A pénzügyi válság miatt nem tudja mekkora saját erőre van szüksége?

Nem tudja melyik bankhoz forduljon lakásvásárlási hitelért? Mekkora jövedelmet vár el a bank?

A Ridom hitelközpontnál közel 15 bank és számos pénzintézet lakásvásárlási hitelei érhetők el egyszerre. Hitelszakértőink több éves tanácsadói múlttal és kiemelt kapcsolatrendszerünkkel állnak az Ön rendelkezésére is lakásvásárlási hitel és más egyéb hitelekkel kapcsolatban.
Küldjön nekünk e-mailt, adja meg elérhetőségeit, felvesszük Önnel a kapcsolatot és azonnal kalkulálni tudunk. Kiszámoljuk hogy mekkora havi törlesztő részletekkel számolhat az aktuálisan elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitel kondíciók segítségével.
A kialakult gazdasági helyzet miatt a lakásvásárlási hitelek feltételei jelentősen megváltoztak a hazai és a külföldi pénzintézeteknél. Csökkent az ingatlan forgalmi értékéhez képest felvehető hitel összege, nőtt a bankok által elvárt jövedelem nagysága.

Lakásvásárlási hitelek összefoglaló, rövid jellemzői:
A lakásvásárlási hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 75%-ig is elmehet.
Kiegészítő ingatlan bevonásával akár a teljes vételár is finanszírozható.
A lakásvásárlási hitel futamideje 1-35 év.
Passzív BAR lista lakásvásárlási hitel esetén nem kizáró ok.
Lakástakarék pénztári szerződéssel akár 15 % – os törlesztő részlet csökkenést érhet el lakásvásárlási hitelében.
Türelmi idő igénylése esetén akár az első 10 évben is jelentősen alacsonyabb részletekkel számolhat a lakásvásárlási hitelénél.

Mekkora önerő szükséges?
Gyakorlatilag teljesen eltűntek a hazai pénzintézetek kínálatából az ingatlan forgalmi értékének 90-100 % – ig, azaz önerő nélkül is felvehető lakásvásárlási hitel kondíciók. Partnereinknél 1-2 olyan lakásvásárlási hitel lehetőség maradt, ahol megfelelő jövedelem esetén 25% saját erő elegendő egy használt lakás megvásárlása esetén. A lakásvásárlási hitel kondíció csak erőteljes jövedelem vizsgálattal és kellően forgalomképes ingatlan esetén érhető el.
A munkáltatói igazolás nélkül felvehető lakásvásárlási hitelek is kivezetésre kerültek a bankok kondíciós listáiból. Csak nagyon kevés olyan pénzügyi szolgáltató maradt, ahol munkáltatói igazolás nélkül lehet lakásvásárlási hitelt igényelni, de általában csak városi és megfelelő ingatlanfedezet esetén, jelentős kamatfelár ellenében.
A bankok által elvárt saját erő kiegészítő ingatlanfedezet bevonása nélkül, megfelelő jövedelem esetén 30-40%, de a legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkondíciók 40-50 % saját erő vagy kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával érhetők el.

A végtörlesztés befejeztével, várhatóan  hazai bankok kedvezőbb kamatozású forint alapon igényelhető lakásvásárlási hitellel lehetőséggel állnak elő.

  • BAR lista:
    Aktív BAR lista a lakásvásárlási hitel igénylés esetén kizáró okot jelent a hazai bankoknál. Amennyiben passzív Bar listán van fontos tudni, hogy mikor került fel, milyen összeggel, és mióta passzív.

Akár induló banki költségek nélkül is kaphat lakásvásárlási hitelt!
Több lehetőséget is kínálunk lakásvásárlási hitel igénylés esetén, amikor a lakásvásárlási hitelt nyújtó bank valamennyi banki induló költség megfizetésétől eltekint. Ilyenkor általában nem kell kifizetni az értékbecslő díját, illetve a folyósítási jutalék és akár a közjegyzői okirat díja is elengedésre kerülhet. Ezzel a megtakarítás akár több százezer forint is lehet egy hasonló kamatozású hitelajánlattal szemben.
Hívjon minket mielőtt lefoglalózná az ingatlant, előzetes adósminősítést végzünk az adásvételi szerződés előtt, így az ügyvédhez már nyugodtan mehet szerződni.
Nem kell attól félnie, hogy az adásvételi szerződés megkötését követően elutasíthatják lakásvásárlási hitelkérelmét és elvesztheti az átadott előleget vagy az adásvételi szerződé költségét. Lakásvásárlási hitel szakértőink még az adásvételi szerződés megkötése előtt elvégzik a hitelképesség vizsgálatot.

Lakásvásárlással kapcsolatos kérdései lennének?

Forduljon irodáinkhoz, vagy küldje el kérdéseit lakásvásárlási hitelben jártas kollegáinknak online felületünkön keresztül a Kapcsolat menüpont alatt található form kitöltésével.
Díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lakásvásárlási hitel lehetőségeiről.

A weboldalunkon közzétett információk TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK! Jelenleg a feltételek naponta változnak. Az aktuális, friss információkért keresse munkatársainkat a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeik bármelyikén, vagy irodánkban személyesen!